Home » Ravintolaruoka

Ravintolaruoka

Suomalainen ravintolaruoka

Suomessa toimii yli 13 000 ravintolaa. Ravintolassa tarjotaan yleensä ruokaa sekä juomaa. Valikoimaa löytyy jokaiseen makuun. On pikaruokaravintolaa, tanssiravintola, baari, ruokaravintola, anniskeluravintola. Ravintolan valintaan vaikuttaa yleisimmin sijainti tai ravintolan ruokalista.

Ravintolaruoasta puhuttaessa kyse on yleisimmin ruokaravintolasta. Ruokaravintolaan mennään viihtymään ja viettämään aikaa ruokaa nauttien. Ravintolassa ruoan lisäksi kiinnitetään huomiota taustamusiikkiin, ympäristön viihtymiseen ja asiakaspalveluun.

Suomalaiset kokevat kuitenkin, ettei suomalaisten ravintoloiden yleinen hinta/laatusuhde vastaa toivottua. Suomessa ravintolaruoka on kuitenkin hintatasoltaan korkea, verraten vaikka Euroopan hintatasoon.

Suomalainen ravintolaruoka

Mitä Suomalaiset sitten syövät ravintolassa?

Yksi annos nousee kärkijoukkoon aina yhä uudelleen ja uudelleen. Suomalaiset rakastavat syödä ravintolassa pihviä. Pippuripihvi on yksi ravintoloiden ikisuosikeista. Kalat ovat myös suosittuja valintoja. Silakat ja muikut erityisesti tekevät kauppansa Suomalaisissa ravintoloisa.

Suomalaiset tilaavat paljon myös seuraavia ruokia; Maksa, lihapullat, lohikeitto, blinit. Ravintolassa tilataan usein sellaista ruokaa, jota ei kotona raaskita tai osata tehdä. Suomalaiset ovat valmiita maksamaan, jos ruoka on hyvää ja maukasta. Tämä käy ilmi siitä, että pippuripihvi on monesti listan kallein annos ja silti se on myös suosituin ruoka-annos. Jos Suomalainen menee ravintolaan, hän myös usein valmis käyttämään rahaa ruokailuun. Vastineeksi halutaan makuhermoja tyydyttävää ruokaa. Toisinaan on hyvä muistaa katsoa ravitsemussuosituksia.

Suomessa tippaaminen ravintolassa ei ole yleinen käytäntö, siinä asiassa eroamme suuresti ehkä muista maista. Täällä ei odoteta tippiä ja on ihan normaalia ja hyväksyttyä poistua ravintolasta maksettuaan laskun jättämättä tippiä.

Listattaessa suomen suosituimpia ravintoloita, ei liene yllätys, että suurin osa niistä sijaitsee Helsingissä. Suomen suosituimpien ravintoloiden kärkipaikkaa pitelee Ravintola Grön, Helsingissä. Seuraavaksi suosituimpia ovat BasBas, Olo, Palace sekä Inari. Suomen pienestä koosta huolimatta täällä on erittäin hyviäkin ravintoloita.

Michelin tähtiä

Kansainvälinen Michelin tähti luokittelee ravintoloita ruoan perusteella. Tähtiä annetaan harvoille ravintoloille, joiden ruoka erottuu edukseen. Suomessa on kuitenkin kuusi ravintolaa, jotka ovat saaneet Michelin tähden! Tämä on hieno saavutus Suomen kokoisessa maassa. Michelin tähti ravintoloita Suomessa ovat Ask, Ora, Demo, Olo, Grön sekä Palace. Kuten käy ilmi, Suomen suosituimpiin ravintoloihin lukeutuu parikin Michelin tähden ravintolaa. Suomalaiset ovat kiinnostuneita laadukkaasta ruoasta ja osaavat arvostaa sitä.